Wat als ...

...je op school wil eten?
Je meldt je 's morgens aan het onthaal van de school voor 8.25 uur. Dan kan je een broodje, soep of een warme maaltijd bestellen. Heb je je boterhammen bij, dan hoef je niets extra te doen. 's Middags vertrekt de rij om 12.10 uur naar de eetzaal waar je samen met je vrienden kan lunchen. Bij het begin van het schooljaar heb je samen met je ouders de dagen bepaald wanneer je op school blijft eten. Alle veranderingen noteren je ouders vooraf in je agenda. Goede afspraken maken immers goede vrienden.


...je dorst hebt?
Op school staan er drinkwaterfonteintjes ter beschikking van alle leerlingen. In je vrije momenten of na de turnles kan je dus een slokje water drinken. Op de speelplaats staan er verschillende automaten met water of frisdrank. We kiezen milieubewust voor drank in glazen flessen. Wie toch een PET-flesje wil kopen, zal meer moeten betalen.
Je mag ook een afsluitbaar flesje water meebrengen in je boekentas. Zo kan je tijdens de leswissels iets drinken. Tijdens de avondstudie mag je flesje water op je bank staan.


...je met de fiets naar school komt?
Fietsen worden nooit op straat achtergelaten, maar steeds in een van de fietsenstallingen geplaatst. Er is een fietsenstalling recht over de school (open lucht) en er is een overdekte fietsenstalling. De fietsenstalling in de kelder aan de Nijverheidsstraat is zeker de veiligste plaats om je fiets achter te laten. Bromfietsen worden steeds geparkeerd in de daartoe voorziene zone in de Nijverheidsstraat. (Brom)fietsen moeten steeds op slot achtergelaten
worden.


...je iets kwijt bent?
Het is belangrijk dat je goed zorg draagt voor je eigen materiaal. Elke leerling kan op school een kastje gebruiken om boeken en waardevol materiaal op te bergen. Je betaalt voor de sleutel 6 euro waarborg. Dit krijg je op het einde van het schooljaar terug. Laat nooit waardevolle voorwerpen achter in de gang of een klaslokaal. Ben je toch iets kwijt of heb je iets gevonden, ga dan naar het onthaal van de school. De opvoeder zal je verder helpen. 


...je boeken nodig hebt?
Voor de start van het schooljaar kan je je boekenpakket aanschaffen op school. De handboeken worden gehuurd, de leerwerkboeken worden aangekocht maar vervangen dan ook een schrift. Alle boeken moeten gekaft worden.
Heb je nog een boek tekort of ben je later toegekomen op school, wend je dan tot Elke Van Pachtenbeke of Pieter De Rijcke. Zij zullen ervoor zorgen dat dit zo vlug mogelijk voor jullie in orde komt.
We proberen de prijzen van de boeken zo betaalbaar mogelijk te houden. Lukt het niet om het boekenpakket in één keer te betalen, dan kan je een gespreide betaling aanvragen bij de pedagogisch directeur.
Wanneer je nog 2 oudere broers of zussen hebt die naar onze school komen, dan krijg jij je boekenpakket gratis.


...je op school wil studeren?
Voor de leerlingen van de eerste graad B is er huiswerkklas op maandag, dinsdag en donderdag van 16.20 uur tot 17.10 uur.
Voor de leerlingen van de eerste graad A, de tweede en de derde graad ASO, is er studie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 16.20 uur tot 18 uur.
Voor de leerlingen van de tweede en de derde graad BSO is er begeleide studie op maandag, dinsdag en donderdag van 16.20 uur tot 17.10 uur of van 17.10 uur tot 18 uur.


...je zorgen hebt?
Dan kan je bij iedereen op school terecht: elke leerkracht is immers een zorgleerkracht. Jij kan de persoon uitkiezen waar je je het best bij voelt om je kleine en grote zorgen aan te vertellen. Op school zijn er een aantal die jouw leven en toekomst ter harte nemen. In de eerste plaats zal dan ook je klasleraar een aanspreekpunt zijn. Maar ook de graadcoördinator of je opvoeder zal je helpen om samen naar een oplossing te zoeken.